Antivirusprogram.nu

Skaffa rätt skydd mot virus, trojaner, worms, spionprogram och spam

 

Brandvägg


Med hjälp av en brandvägg stoppas otillåten trafik från program, spel, trojaner och liknande som inte har din tillåtelse att skicka och ta emot information. En brandvägg är antingen programvarubaserad eller hårdvara (fysisk) och kopplas mellan två nätverk (två datorer, eller en dator och internet). Brandväggen inspekterar därefter all trafik och avgör med hjälp av inställningar och regler vad som är behörig trafik och ej.

 

För att sätta upp och använda regelverk och brandväggen kan man filtrera med bland annat IP-adresser, portnummer och program. Stoppad trafik kan mycket väl vara skadlig sådan, men behöver inte vara utan kan även vara okänd programvara som brandväggen i sig inte känner igen men som ändå kan vara helt ok.

 

Med en brandvägg blir du betydligt mindre sårbar för elakartade emails, spam, trojaner och andra internetbaserade virusprogram som annars hade kunnat lagras direkt i din dator utan din vetskap. Det finns en mängd olika leverantörer av brandväggar och det kan ibland vara svårt att avgöra vilka som är bättre än andra. Vi på Antivirusprogram.nu rekomenderar de program som länkas från denna sida men råder dig givetvis att själv testa på och bilda dig en egen uppfattning.