Antivirusprogram.nu

Skaffa rätt skydd mot virus, trojaner, worms, spionprogram och spam

 

Antivirusprogram


För att du helt ska kunna känna dig säker och ha lugn och ro, rekomenderas ett riktigt bra antivirusprogram. Antivirusprogram är ett slags program som akivt och inaktivt kan söka upp, ta bort och reparera filer på din dator som blivit infekterade av virus av någon sort.

Ju nyare och mer uppdaterat antivirusprogram du har, dessto mer effektivare fungerar det och skyddar din dator mot skadliga virus och risker. Moderna antivirusprogram brukar även vara integrerade med flera olika sorters skydd, såsom brandväggar som skyddar mot till exempel trojanska hästar, spionprogram, maskar och liknande.

 

Att man bör använda ett antivirusprogram är en självklarhet, däremot vilket som bäst passar är lite svårare. Ett program kan fungera utmärkt i en datormiljö och krävare i en annan, lättast blir då att testa på ett par stycken innan man bestämmer sig. Det brukar finns generösa erbjudanden att testa gratis i ett par dagar och funkar det bra då så är det bara att fortsätta och beställa en kopia.

 

Tänk på att det är viktigt att man har en uppdaterad mjukvara, en aktuell databas över virus och skadligheter förhindrar att nya virus får spridning och hinner infektera din och andras datorer.

 

Läs mer om olika antivirusprogram nedan